SUR MESURE ELEGANCE BY ALKMINI ATELIER

Επιθυμία κάθε νύφης, είναι να φορέσει ένα νυφικό μοναδικό, ραμμένο μόνο για εκείνη, που θα αναδεικνύει τα καλύτερά της στοιχεία και θα την κάνει να νιώθει γεμάτη αυτοπεποίθηση, μέσα σ’ αυτό. Η σχεδιάστρια Αλκμήνη Τριγωνάκη, με πολλά χρόνια εμπειρίας στο sur mesure γυναικείο ένδυμα και νυφικό, φημίζεται για τις υπέροχες δημιουργίες της. Αντιμετωπίζοντας κάθε γυναίκα σαν ξεχωριστή προσωπικότητα, δημιουργεί εμφανίσεις που χαρακτηρίζονται από κομψότητα και φινέτσα. Το atelier της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ο χώρος στον οποίο κάθε νύφη μπορεί να γίνει ευτυχισμένη, επιλέγοντας μαζί με τη σχεδιάστρια τα κατάλληλα υλικά, για τη δημιουργία του ενός και μοναδικού... του νυφικού των ονείρων της. H Αλκμήνη μας μίλησε για όσα κάνουν το atelier της συνώνυμο της υψηλής ποιότητας κι αισθητικής εδώ και είκοσι χρόνια.

 
Φέτος, κλείνετε 20 χρόνια δημιουργίας. Τί έχει αλλάξει και τί μένει
σταθερό μέσα στα τελευταία χρόνια, στον τρόπο που αντιμετωπίζετε
τη μόδα, και ειδικά το κομμάτι των νυφικών δημιουργιών;
Πιστεύω πως κάθε ανήσυχος άνθρωπος, αλλάζει και εξελίσσεται μέσα από την πορεία του σε ένα χώρο δημιουργικό και απαιτητικό, όπως είναι ο χώρος της μόδας. Μετά από 20 χρόνια, έχω αποκτήσει εμπειρίες και πείρα που με βοηθούν να διακρίνω αμέσως τί είναι αυτό που ταιριάζει σε μια γυναίκα, τί είναι αυτό που θα αναδείξει καλύτερα τη θηλυκότητά της. Αυτό που δεν έχει αλλάξει καθόλου είναι η αγάπη μου για την μόδα. Κάθε χρόνο σχεδιάζω την κολεξιόν μου με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα, όταν δημιουργούσα τα πρώτα μου σχέδια στην σχολή και αυτό είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ τυχερή.

 
Η φωτογράφιση του fashion editorial της νέας σας συλλογής, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του φωτός.Πώς συνδέεται ο ξεχωριστός
χαρακτήρας της νέας αυτής κολεξιόν με το Παρίσι;
Παρουσιάζουμε φέτος μια κολεξιόν διαχρονική και μοντέρνα ταυτόχρονα, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, την αρμονία των γραμμών και τη λιτότητα στην φόρμα. Θεωρήσαμε λοιπόν πως το καταλληλότερο σκηνικό για αυτή την κολεξιόν είναι το Παρίσι, η κατ’ εξοχήν πόλη της μόδας, της κομψότητας και του διαχρονικού στυλ. Πιστεύω πως το ύφος της κολεξιόν έδεσε πολύ αρμονικά με την ατμόσφαιρα και την ακτινοβολία που εκπέμπει το Παρίσι και κάθε φωτογραφία κατάφερε να μας δώσει και μια μικρή ιστορία, που θα μας βοηθήσει να ονειρευτούμε και να φανταστούμε τις δικές μας σημαντικές στιγμές.

untitled-88

 
Δεδομένης της μεγάλης εμπειρίας στα sur mesure νυφικά, ποια θα
λέγατε ότι είναι τα ευχάριστα της όλης διαδικασίας και ποιες οι πιθανές
δυσκολίες; Ποια στάδια ακολουθούνται μέχρι το τελικό αποτέλεσμα;
Η δημιουργία ενός sur mesure νυφικού πρέπει να είναι και φροντίζουμε να είναι, μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία. Η διαδικασία επιλογής της γραμμής του νυφικού, των υφασμάτων και των υλικών μαζί με την νύφη, είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι που την βοηθάει να ολοκληρώσει την εικόνα που έχει για την ημέρα του γάμου της. Το ράψιμο του νυφικού επάνω στις μοναδικές γραμμές της δικής της σιλουέτας, τη βοηθούν να αναδείξει τα πιο όμορφα στοιχεία της και να νιώσει όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.Είναι μεγάλη χαρά και ελευθερία για τη νύφη να ξεκινά τη δημιουργία του νυφικού της, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στον σχεδιασμό και ότι μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε το δικό της ιδανικό νυφικό και είναι ακόμη μεγαλύτερη χαρά για μένα όταν βλέπω στην τελική πρόβα, τη λάμψη στο πρόσωπο της, όταν αντικρίζει το τελικό αποτέλεσμα.

untitled-55

 
Ποια υλικά αγαπάτε να χρησιμοποιείτε στις δημιουργίες σας και γιατί;
Η επιλογή τους γίνεται πάντα σε συνεργασία με την εκάστοτε πελάτισσα;
Λατρεύω τα αέρινα και διάφανα υλικά, όπως η μεταξωτή μουσελίνα και το μεταξωτό τούλι γιατί μου δίνουν την δυνατότητα να παίξω με την θηλυκότητα της γυναίκας και να δώσω κίνηση και δυναμική στο φόρεμα. Γενικά προσπαθώ να καθοδηγώ κάθε γυναίκα στην επιλογή υλικών και υφασμάτων, που θα ταιριάξουν καλύτερα στο δικό της προσωπικό στυλ,στα χρώματά της και στις γραμμές της.

untitled-987

 
Σίγουρα, οι περισσότερες νύφες, λόγω του άγχους της προετοιμασίας, βρίσκονται σε μια πολύ ευαίσθητη φάση. Πώς καταφέρνετε και τους δημιουργείτε το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας;
Είναι αλήθεια πως η επιλογή του κατάλληλου νυφικού, είναι μια διαδικασία
που μπορεί να αποδειχθεί αρκετή αγχωτική και δύσκολη. Φροντίζω λοιπόν από το πρώτο ραντεβού με τη νύφη, να της εξηγήσω όλα όσα πρέπει να ξέρει για να κάνει την καλύτερη επιλογή για αυτήν. Στη συνέχεια, η διαδικασία με τις πρόβες, η αναζήτηση των λεπτομερειών του νυφικού και ο συνδυασμός των αξεσουάρ εξελίσσεται σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι δημιουργικότητας και φαντασίας, που τελικά το απολαμβάνει και η νύφη, έχοντας νιώσει από την αρχή πως συνεργάζεται με έναν άνθρωπο, που γνωρίζει πολύ καλά και αγαπά αυτό που κάνει.

44

Alkmini Atelier

Θεσσαλονίκη:

Χρυσοστόμου Σμύρνης 6,

T. 2314017964

Έδεσσα:

Eγνατίας 33

T. 2381023397

www.alkmini.info

 atelier@alkminifashion.com

Comments are closed.

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1 http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=trd&mc=click&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]