Diamonds Are Girl’s Best Friends!

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο μονόπετρο δαχτυλίδι για Εκείνη!

"Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών", τραγουδάει η Marilyn Monroe, και αν είστε στη φάση αναζήτησης του κατάλληλου δαχτυλιδιού για να κάνετε πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας, πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά στοιχεία, τα οποία σίγουρα θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στο ιδανικό!

  • Το πρώτο βήμα που σίγουρα θα διευκολύνει από την αρχή την αναζήτησή σας, είναι να απευθυνθείτε σε ένα κοσμηματοπωλείο το οποίο εμπιστεύεστε για την ποιότητα των κοσμημάτων του καθώς και για την ειλικρίνεια των ιδιοκτητών του, σχετικά με την αξία του κάθε κομματιού.
  • Καλό θα ήταν να ορίσετε από την αρχή το budget το οποίο μπορείτε να διαθέσετε για την αγορά του δαχτυλιδιού. Η αλήθεια είναι ότι η αξία των μονόπετρων δαχτυλιδιών είναι μεγάλη, αλλά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι η αγορά ενός τέτοιου κοσμήματος, είναι επένδυση σε κάτι που η καλή σας θα φοράει μια ζωή στο δάχτυλό της. Είναι το σύμβολο της αιώνιας αγάπης σας.
  • Τα “τέσσερα C” (Colour: χρώμα, Clarity: καθαρότητα της πέτρας, Cut: το κόψιμό της, Carat: τα καράτια) είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία πρέπει να ενημερωθείτε.

Τα καράτια: Είναι ουσιαστικά η μονάδα μέτρησης των διαμαντιών, αλλά και κάθε πολύτιμου λίθου. Ένα καράτι ισούται με 200milligrams. Δηλαδή, ένα διαμάντι βάρους 5 καρατίων είναι μόλις ένα γραμμάριο. Εφόσον οι υπόλοιποι τρεις παράγοντες είναι καλοί, κατά κανόνα, όσο πιο μεγάλο είναι ένα διαμάντι, τόσο πιο σπάνιο είναι και άρα πιο ακριβό.

Το χρώμα: Η κλίμακα που ευρέως έχει καθιερωθεί να χρησιμοποιείται για το χρώμα των διαμαντιών είναι τα λατινικά γράμματα από το D έως το Z. To D είναι το πιο λευκό (διαφανές) και κάθε επόμενο γράμμα είναι και έναν τόνο πιο κίτρινο ή καφέ. Για να διακρίνει, ωστόσο, κανείς την διαφορά στο χρώμα ανάμεσα σε δύο διαμάντια θα πρέπει αυτά να απέχουν 3-4 γράμματα.

Η καθαρότητα: Έχει να κάνει με το έγκλειστο αποτύπωμα που μπορεί να έχει ένα διαμάντι, το οποίο του χαρίζει τη μοναδικότητα και την φυσικότητά του. Πολύ σπάνια συναντώνται διαμάντια που δεν έχουν ούτε ένα έγκλειστο αποτύπωμα –πρόκειται για την καλύτερη κατηγορία διαμαντιών, η οποία ονομάζεται flawless.

Η κοπή: Πρόκειται για το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του διαμαντιού και αυτό που του δίνει χαρακτήρα. Η κοπή συνδυάζει διαστάσεις, συμμετρία και φινίρισμα και, λόγω του ότι κατευθύνει την διάθλαση του φωτός, μπορεί να επηρεάσει την καθαρότητα, το χρώμα, την λάμψη και την ολική του όψη. Σήμερα συνηθίζονται οι κοπές brilliant cuts(μπριγιάν) και step cuts, ενώ ιδανική κοπή είναι το στρογγυλό μπριγιάν.

  • Όταν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το κατάλληλο δαχτυλίδι, ζητήστε το κατάλληλο πιστοποιητικό-εγγύηση, για την ποιότητα και την αξία του διαμαντιού.

Ποιο μονόπετρο της ταιριάζει;

Το στυλ της κάθε γυναίκας, είναι εκείνο που ορίζει όπως είπαμε και το δαχτυλίδι το οποίο πρέπει να κοσμεί το δάχτυλό της. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες επιλογές, τις οποίες εμείς προτείνουμε, ανάλογα με τη φιλοσοφία της κάθε γυναίκας.

  • Αν το ύφος της είναι λιτό, μπορείτε να επιλέξετε κάτι απλό με μία μόνο πέτρα στο κέντρο και λεπτό κορμό.
  • Αν πάλι το στυλ της είναι πληθωρικό, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα πιο “γεμάτο” δαχτυλίδι, με περισσότερες ίσως πέτρες, σε μεγαλύτερο μέγεθος και γιατί όχι σε ένα πιο ιδιαίτερο σχήμα.
  • Αν προσδιορίζετε το στυλ της ως vintage, τα δαχτυλίδια τύπου ροζέτα, είναι για εσάς η καταλληλότερη επιλογή. Μάλιστα, πολύτιμοι λίθοι με χρώμα, όπως το ζαφείρι, το ρουμπίνι και το σμαράγδι, εκπέμπουν μια αριστοκρατική αύρα, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά σχήματα πέτρας, ανάλογα με αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητά της. Μην ξεχνάτε πάντως, και την πρακτική πλευρά του πράγματος. Θα είναι ένα δαχτυλίδι που θα το φοράει και θα το χαίρεται σε καθημερινή βάση, ή μήπως θα το κρατήσει στο κουτί του για ιδιαίτερες περιστάσεις;

  • Αν πάλι μιλάμε για μια γυναίκα υπέρμαχο της διαχρονικής κομψότητας, επενδύστε σε ένα δαχτυλίδι που αντί για διαμάντι θα κοσμείται από μία ή περισσότερες πέρλες. Φινετσάτο και classy, είναι το ιδανικό για προσωπικότητες που αποπνέουν ρομαντισμό.

Να θυμάστε πως σε όποιο δαχτυλίδι κι αν καταλήξετε, αυτό που μετράει πάνω απ' όλα, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το προσφέρετε στη γυναίκα της ζωής σας. Άλλωστε στο προηγούμενο post, σας δώσαμε ιδέες για τις πιο όμορφες προτάσεις γάμου. Αυτό που μένει είναι να εκφράσετε αυθόρμητα τα συναισθήματά σας για εκείνη!

Καλή επιτυχία!!!

Comments are closed.

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1 http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=trd&mc=click&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]