ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ

Γαμήλιες προλήψεις;
Σπάστε τις προκαταλήψεις!

Οι προλήψεις γύρω από το γεγονός του γάμου είναι πολλές και έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες εποχές. Πολλοί είναι εκείνοι που τις πιστεύουν, ενώ άλλοι απλώς γελούν στο άκουσμά τους.
Εμείς, σίγουρα δεν είμαστε προληπτικοί, και βλέπουμε τη χιουμοριστική τους πλευρά.

  • Η νύφη δε βλέπει τον γαμπρό πριν τον γάμο

Η απάντησή μας σε όσους θεωρούν κακοτυχία τη συνάντηση ενός ζευγαριού πριν τον γάμο είναι : “Κάντε ότι σας αρέσει!” Υπάρχουν ζευγάρια που επιλέγουν να ετοιμαστούν μαζί τη μεγάλη ημέρα ή να περάσουν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Ό,τι κι αν επιλέξετε εσείς, το σίγουρο είναι ότι η καλοτυχία ενός γάμου κρίνεται από την ανεβασμένη διάθεση, τα χαμόγελα και την αληθινή αγάπη!

  • Δεν παντρευόμαστε δίσεκτο έτος!

Τα περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν το δίσεκτο έτος για την πραγματοποίηση του γάμου τους, κι αυτό επειδή θεωρείται σημάδι κακής τύχης. Η προκατάληψη αυτή, κρατά από τη ρωμαϊκή αρχαιότητα, λόγω της ιδιαιτερότητας της μιας επιπλέον μέρας του Φεβρουαρίου. Προσωπικά, θεωρούμε τη ξεχωριστή αυτή συνθήκη, δείγμα ενός ακόμη πιο ξεχωριστού γάμου. Άλλωστε, η ευτυχία δεν κρίνεται στους αριθμούς!

  • Τα “βάρη” του γαμπρού

Σύμφωνα με το έθιμο, ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη στα χέρια του λίγο πριν μπουν μέσα στο σπίτι, αφού υποτίθεται ότι την προστατεύει από τα κακά πνεύματα. Εμείς κρατάμε μόνο τη διασκεδαστική πλευρά της διαδικασίας, και σίγουρα δεν πιστεύουμε στα κακά πνεύματα. Είτε ακολουθήσετε το έθιμο είτε όχι, σημασία έχει ότι μπαίνετε μαζί στο νέο σας σπίτι, στη νέα σας ζωή!

  • Με ήλιο ή βροχή...

Σίγουρα τα περισσότερα ζευγάρια θα απεύχονταν μια ενδεχόμενη βροχή τη μέρα του γάμου τους. Παρ' όλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την απρόσμενη βροχή σημάδι καλοτυχίας. Όπως κι αν εξελιχθεί ο καιρός την ημέρα εκείνη, δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, και για παν ενδεχόμενο, κρατήστε μια ομπρέλα!

  • Ο κουμπάρος κι η κουμπάρα...

Λένε πως εκείνοι που πρόκειται να γίνουν κουμπάροι σας, θα πρέπει να είναι ήδη παντρεμένοι, αφού θεωρείται ότι περνούν την καλοτυχία τους στο νέο ζευγάρι. Σε καμία περίπτωση μην καταλήξετε στην επιλογή σας με αυτό το κριτήριο. Επιλέξτε φίλους που σας αγαπούν, και ξέρετε ότι η καλοτυχία τους προκύπτει από την αγάπη τους προς εσάς.

Σπάστε τις προκαταλήψεις και εστιάστε την προσοχή σας μόνο σε ό,τι αξίζει πραγματικά.
Την τύχη μας τη φτιάχνουμε εμείς και οι άνθρωποι που αγαπάμε...

Comments are closed.

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1 http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=trd&mc=click&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]