ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ PILATES!

Ο Τούρκος προπονητής Cengiz Han Üçgün αποκαλύπτει πώς θα πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα!

Συναντήσαμε το διακεκριμένο γυμναστή στον ολοκαίνουργιο χώρο εκμάθησης pilates Frame pilates studio, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, και μιλήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο η επαναστατική και διαχρονική μέθοδος εκγύμνασης μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε. Ο ίδιος εργάζεται με τεράστια επιτυχία στην εταιρία παροχής εξοπλισμού pilates Basi Systems Equipment, η οποία εξόπλισε το Frame με επαναστατικά μηχανήματα που υπόσχονται σίγουρα αποτελέσματα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα!

Ποια είναι η πορεία σας στη γυμναστική με δυο λόγια;

Το ενδιαφέρον μου για τον αθλητισμό ξεκίνησε με το βόλεϋ όταν ήμουν ακόμα μαθητής. Έπαιξα σε σπουδαίες ομάδες και κατέληξα να αγωνίζομαι και στην Εθνική ομάδα! Γνώρισα τη Μέθοδο Pilates, όταν έπαιζα για την ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου Angel Football Club, το 2003. Τα επόμενα χρόνια, ολοκλήρωσα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Pilates και ίδρυσα το Cengiz Han Üçgün Pilates Studio το 2008 (τώρα ονομάζεται BASI Pilates Levent Studio) το 2008. Συνέχισα την εκπαίδευσή μου με το πρόγραμμα του Rael Isacowitz’s “Passing The Torch”, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος στο είδος του σε όλον τον κόσμο, για να με καλωσορίσει στη συνέχεια η οικογένεια της Basi, η μεγαλύτερη κοινωνία Pilates σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι στιγμής, με την Basi Systems έχουμε καταφέρει να εξάγουμε εξαιρετικά συστήματα Pilates σε 28 χώρες.

DSC_7910

Με τι ασχολείστε αυτήν την περίοδο;

Το studio ήταν για μένα το project... συνταξιοδότησής μου, αλλά ύστερα από μερικά χρόνια κατάλαβα ότι είμαι από εκείνους που η επαγγελματική και προσωπική ζωή είναι το ίδιο πράγμα. Όλοι γνωρίζουμε τις απαραίτητες αποστάσεις που πρέπει να κρατήσεις ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή σου, αλλά όταν κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει τόσο πολύ, πώς γίνεται να το καταφέρεις αυτό; Δεν αισθάνομαι ότι δουλεύω, αλλά ότι κάνω κάτι που θέλω και αγαπώ. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι δεν έχω κοινωνική ζωή. Ακόμα παίζω βόλεϋ και ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

frame pilates studio

Εκτός από διπλωματούχος BASI Pilates δάσκαλος, έχω δύο studios στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την ίδρυση της εταιρίας παροχής εξοπλισμού pilates BASI Systems equipment, κατέλαβα τη θέση του υπεύθυνου για την οργάνωση της ομάδας.

DSC_8033

DSC_7882

Γιατί θεωρείτε το pilates τον καλύτερο τρόπο άσκησης;

Στόχος των pilates είναι η διαδασκαλία, η άσκηση και η ζωή που συνδυάζουν νου, σώμα και πνεύμα. Κάθε μάθημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά και στηρίζεται στα ανάλογα μηχανήματα. Κανείς πρώτα πρέπει να μάθει τη σωστή στάση του σώματος και τη γενική φιλοσοφία των pilates και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ισορροπία των μυών, τις σωστές κινήσεις, τον έλεγχο, τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης, την αρμονία σώματος και νου, τη ψυχαγωγία και την ολοκλήρωση. Είτε στοχεύετε στην απώλεια βάρους, την τόνωση του σώματος ή την αντιμετώπιση πόνου στο σώμα και τις αθρώσεις, δοκιμάστε τα μηχανήματα της BASI.

CengizHanUcgun

DSC_7949

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το Frame Pilates Studio;

Υπέροχη τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, μοντέρνος χώρος, εξαιρετική ομάδα, καταπληκτικός εξοπλισμός.

Τελικά, πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζουμε την προπόνηση με τη σωστή διατροφή; Ποιο είναι το μυστικό;

Δε μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τη διατροφή, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι πρέπει να μάθουμε πώς να διατηρήσουμε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο και συνδυάστε τη σωστή διατροφή με την τακτική άσκηση. Έτσι θα ανοίξετε τους ορίζοντές σας στην... ευζωία!

DSC_8084

Ποια είναι η ένοχη απόλαυση που δε μπορείς να αντισταθείς;

Ο μπακλαβάς.

Τι σου δίνει την απαραίτητη δύναμη να συνεχίζεις να γυμνάζεσαι;

Φυσικά, η αίσθηση πληρότητας, όταν ολοκληρώνω την προπόνησή μου!

info: Frame Pilates Studio, Τσιμισκή 26, τηλ.: 231 022 0058

Comments are closed.

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1 http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=trd&mc=click&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]