Baby shower

READY TO POP! 

Το baby shower είναι ένα αμερικάνικο έθιμο, το οποίο σιγά σιγά εισβάλλει και στα ελληνικά εθιμοτυπικά, αφού πέρα από τον πρακτικό χαρακτήρα του, αποτελεί μια επιπλέον ευκαιρία για πάρτυ! Ο κυριότερος σκοπός του baby shower είναι να συγκεντρώσεις τον αναγκαίο “εξοπλισμό” για τη μεγάλη στιγμή, τη γέννηση του μωρού σας. Οργανώνεται από τις φίλες και την κουμπάρα της νύφης, ως δώρο για το μεγάλο γεγονός που πρόκειται να συμβεί. Τα παλαιότερα ελληνικά δεδομένα ήθελαν τα δώρα να δίνονται μετά τη γέννηση του μωρού, όμως τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να συγκεντρώνονται τα δώρα πολύ πιο πριν φτάσει η μεγάλη στιγμή. Έτσι, διοργανώνεται ένα πάρτυ προς τιμήν του νέου μέλους της οικογένειας, που πρόκειται να καταφτάσει. Μπιμπερό, ρούχα, παιχνίδια, πετσέτες, σεντονάκια και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για  τον βρεφικό εξοπλισμό, δίνεται ως δώρο στη νέα μανούλα, με σκοπό η ίδια να μην αγχωθεί για την αγορά τους, καθώς έχει ήδη πολλά στο μυαλό της, αναμένοντας τη γέννηση του μωρού της.

Τι πρέπει όμως να περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πάρτυ;

  • Φροντίστε να στολίσετε τον μπουφέ και το σύνολο του σπιτιού σε κοριτσίστικα ή αγορίστικα χρώματα, ανάλογα με το φύλο του νέου μέλους της οικογενείας. Έτσι, το κλασικό baby blue μοιάζει ιδανικό για ένα σκηνικό αφιερωμένο στον μπόμπιρα που καταφτάνει, ενώ το ροζ αποτελεί πάντα διαχρονική κοριτσίστικη αξία. Φυσικά, αν κάποιο άλλο χρώμα είναι το αγαπημένο σας, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλόγως.
  • Γλυκίσματα και κάθε λογής λιχουδιές είναι απαραίτητες να υπάρχουν πάνω στον κεντρικό μπουφέ. Cupcakes, cakepops και macarons μοιάζουν ιδανικές επιλογές για να στολίσετε το πιο όμορφο dessert table. Φυσικά, όλα τα συνοδευτικά όπως χαρτοπετσέτες, πιατάκια και ποτηράκια, θα πρέπει να ακολουθούν τους χρωματισμούς που έχετε αποφασίσει ότι θα επικρατούν στον χώρο.
  • Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα θέμα για τον στολισμό του baby shower, γύρω από το οποίο θα διαμορφωθεί και όλη η διακόσμηση. Τα παιδικά θέματα είναι πολλά και σίγουρα θα είναι εύκολο να επιλέξετε κάποιο από αυτά.
  • Σύμφωνα με το παραδοσιακό αμερικάνικο εθιμοτυπικό, συνηθίζεται στο baby shower οι φίλες να παίζουν κάποια παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τη γέννηση του μωρού, και προετοιμάζουν τη μέλλουσα μαμά για όλα όσα ακολουθούν. Ένα πολύ γνωστό παιχνίδι είναι το “ντύσε την κούκλα” όσο πιο γρήγορα μπορείς, Έτσι η μανούλα μαθαίνει πώς θα ντύνει το μωρό της όταν έρθει η ώρα. Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι απλά του γούστου σας, μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε με τις φίλες σας και να συζητήσετε τα πάντα γύρω από το χαρμόσυνο γεγονός.
  • Δημιουργήστε ένα βιβλίο ευχών, μέσα στο οποίο οι καλεσμένες σας θα ευχηθούν για το νέο μέλος. Μια όμορφη ιδέα θα ήταν να το φτιάξετε μόνες σας, τοποθετώντας μέσα το πρώτο υπερηχογράφημα και ίσως κάποιες φωτογραφίες σας με φουσκωμένη κοιλίτσα. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει ουσιαστικά ένα πολύ όμορφο λεύκωμα, στο οποίο αργότερα μπορείτε να εντάξετε και τις πρώτες φωτογραφίες του νεογέννητου.
  • Χαρίστε στις φίλες που σας τίμησαν, ένα αναμνηστικό δωράκι, όπως ένα diaper cake, δηλαδή ένα ομοίωμα cake φτιαγμένο από μωρουδιακές πάνες. Επίσης, μια πολύ όμορφη κορνίζα για να βάλουν τη φωτογραφία του δικού τους μωρού ή ακόμα και μια σύνθεση από λουλούδια και διάφορες λιχουδιές, θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα χαροποιήσουν τις καλεσμένες σας.

Το baby shower λοιπόν, είναι ο καλύτερος και πιο διασκεδαστικός τρόπος για να γιορτάσετε την έλευση του μωρού σας. Αποτελεί το πρώτο του πάρτυ, κι αν ακόμα δεν έχει “καταφτάσει” για να το χαρεί μαζί σας, οι φωτογραφίες που θα του δείχνετε μετά από χρόνια, σίγουρα θα οδηγήσει σε μια μεγάλη αγκαλιά!

Comments are closed.

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1 http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=trd&mc=click&pli=20338680&PluID=0&ord=[timestamp]